Aktuelt

- Vi vil ha en markering ved alle divisjonene for våre vel 1100 ansatte, sier divisjonsdirektør Ellinor Major, Divisjon for psykisk helse.

I fjor var det 26 på arrangement i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse i Hattfjelldal. I dag har nærmere 250 fått med seg markeringen av Verdensdagen i Grane og Hattfjell. Kommunene slo sammen markeringene sine og nærmere tidoblet antallet besøkende til nesten en tiendedel av alle som er bosatt i kommunene.

I Nordbyhagen barnehage på Jessheim er de opptatt av hverdagslykke og de fem hverdagslykkerådene: knytt bånd, vær aktiv, vær oppmerksom, fortsett og lære og gi.

Haster du gjennom morgenrushet i Oslos gater på Verdensdagen for psykisk helse 10.oktober kan du få en tildelt en komplimentsfrokost av selveste ordføreren.

I dag publiseres det første blogginnlegget for årets Verdensdag for psykisk helse, og i første omgang er det Anja Edin som tar til ordet med tittelen "Med selvfølelse på timeplanen".

Hvordan skal unge skeive ivareta sin psykiske helse? Det er spørsmålet som stilles på Verdensdagen-seminaret «Psykisk helse i et skeivt perspektiv».

Det er fortsatt noen uker igjen til Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober. Men allerede denne uken starter markeringer i by og bygd.

«Sjekk postkassa di i veke 41 - me har noko spennande i vente», står det kryptisk i arrangementskalenderen på verdensdagen.no.

Bruk årets plakat på ditt arrangement og la deltakerne reflektere over hvordan vi med enkle grep kan gjøre en forskjell for andre. Ta bilde av plakaten og del på Instagram med #verdensdagen. 

På søndag arrangerer Turistforeningen «Kom deg ut-dagen» over hele landet. Benytt anledningen og inviter med en venn du vil pleie litt ekstra ut på tur. 

I dag åpner vi for bestilling av årets materiell. Profiler arrangementene deres med våre spennende effekter helt gratis.

Da er vi tilbake i gang etter ferien, og nå kommer høstens høydepunkter på løpende bånd.  Bestilling av materiell, registrering av arrangement i kalenderen vår og nominasjoner til Åpenhetsprisen er viktig oppkjøring frem mot Verdensdagsarrangementene.

Åpenhetsprisen deles ut hvert år til noen som har utmerket seg i arbeidet for mer åpenhet og kunnskap rundt psykisk helse. Nå er tiden inne for å nominere kandidater til årets utdeling av Åpenhetsprisen.

Etter en spennende og hektisk vår tar Verdensdagen for psykisk helse nå sommerferie. Tiden er inne for late sommerdager hvor alt kan gå litt langsommere. 

I helgen var motiverte fylkeskontakter for Verdensdagen for psykisk helse samlet til et begivenhetsrikt og nyttig seminar i Trondheim by. 

Å finne riktig foredragsholder til et arrangement kan være en utfordring. Last ned vår PDF fil med tips til aktuelle foredragsholdere i 2013. 

Løft blikket, se deg rundt. Vær nærværende, vær tilstede. 

I år lanserer vi elektronisk søknadsskjema! Dette for å forenkle søkeprosessen både for dere og oss som jobber med Verdensdagen for psykisk helse. 

Et budskap som ikke kunne gjentas nok på årets dialogkonferanser var: "Bruk de etablerte møteplassene hvor folk ferdes for markeringene deres. Ikke forsøk å skape nye." Biblioteket i Tromsø er et godt eksempel på nettopp dette. 

Da det ikke var lagt opp til dialogkonferanse i Mosjøen i år tok Vefsn frivilligsentral saken i egne hender, og var selv arrangører av konferansen som  fant sted i går.

Om Verdensdagen

Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse og markeres på den 10. oktober. Dagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse - vi har alle en psykisk helse.

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.