Aktuelt

GREP Vapro i Skien har de siste årene vært en veldig god samarbeidspartner for Verdensdagen. I forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse, sendes det ut hundrevis materiellpakker. GREP Vapro tar i mot bestillingene, pakker og sender ut til våre arrangører. Perioden vi er inne i nå er den mest hektiske - Et pakkemaraton!

Vi nærmer oss med stormskritt, og over hele verden jobber mennesker for å forberede markeringen av Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober. Vi ønsker å ta dere med på en liten rundreise gjennom bilder og ord fra fjorårets Verdensdagsarrangementer i noen få av de 150 landene Verdensdagen markeres.

25. august ble Mental Helse Røyken og Hurum sammen med brukerrådet i Hurum hedret med tale, kake og pris, for deres "Busstur for psykisk helse" som beste markering av Verdensdagen for psykisk helse i fjor. Prisen ble feiret med ca 40 fremmøtte, deriblant ordføreren i Hurum Anne Hilde Rese og fylkeskoordinator innen arbeid og psykisk helse ved NAV Buskerud Anne-Karine Langeby.

Nå er det i underkant av to måneder til kalenderen viser den 10. oktober. Arrangørene er godt i gang med planleggingen, og vi gleder oss til flotte markeringer landet rundt. 

Sommeren er over oss, og de fleste er i feriemodus. Ikke alle syns det er like greit å ta fri, og da er det godt at Hjelpetelefonen, Arbeidslivstelefonen og sidetmedord.no har åpent hele sommeren. Mens vi i Verdensdagen unner oss noen uker fri for å lade opp til en spennende og begivenhetsrik høst.

Åpenhetsprisen deles ut hvert år av Mental Helse til en person eller gruppe eller organisasjon som har gjort en spesiell innsats for å skape åpenhet om psykisk helse. Nå skal kandidatene plukkes.              

Vi har nå gjennomført 21 konferanser, og totalt møtt over 1100 engasjerte og motiverte mennesker. Felles for alle er at de ønsker å gjøre en innsats for å markere Verdensdagen og skape større åpenhet rundt psykisk helse.

Og for et engasjement som er der ute! Vi opplever konferanse etter konferanse med motiverte og arbeidsklare deltakere. Det er godt å se at så mange interesserer seg for årets tema, og at folk allerede er kommet i gang med planleggingen av sine arrangementer.

Det var et spent konferanseteam som i går kjørte i gang med første av i alt 21 dialogkonferanser som skal avholdes rundt omkring i hele landet. - Årets tema Unge på vei – utdanning, arbeid og psykisk helse er utvilsomt veldig interessant, og vi ser i år at flere som ikke har vært på dialogkonferanser før har meldt seg på, sier prosjektmedarbeider for Verdensdagen Arne Christian Johnsen.

Tirsdag 1. mars er på mange måter startskuddet for Verdensdagen for psykisk helse 2011. Da holdes den første av 21 konferansen i alle landets fylker. Påmeldingen strømmer inn og flere steder er det i ferd med å bli fullt. Programmet for dialogkonferansene er klart og vi har flere spennende bidragsytere, så vær rask med å melde deg på!

Årets tema, ’Unge på vei – utdanning, arbeid og psykisk helse’, engasjerer fylkeskontaktene. – Det er utrolig bra når det er unge som er målgruppa for Verdensdagen. Det er stort engasjement for å jobbe for unge og temaet gir mange muligheter for gode arrangementer, var konklusjonen da fylkeskontaktene for Verdensdagen for psykisk helse hadde sin første samling for året.

I mars og april går startskuddet for Verdensdagen for psykisk helse. Da arrangeres Dialogkonferanser over hele landet. For mange arrangører markerer konferansen starten på årets verdensdagsarbeid. Konferansen er en arena for lokal samhandling om psykisk helse med vekt på utvikling og planlegging av verdensdagsarrangementer i din kommune.

Unge på vei – utdanning, arbeid, og psykisk helse er temaet for Verdensdagen for psykisk helse 2011. Årets kampanje har som mål å bidra til økt kunnskap om forebyggende arbeid og helsefremmende tiltak som kan forhindre at unge ikke fullfører utdanning eller kommer seg inn i arbeidsmarkedet.

Om Verdensdagen

Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse og markeres på den 10. oktober. Dagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse - vi har alle en psykisk helse.

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.