Aktuelt

Her kan du se materiellet for Verdensdagen 2017. For å bestille må du registrere ditt arrangement i vår kalender.

Glede kan være så mye. Har du noen tenkt på hva bøker kan gjøre med dine følelser? Les mer om lesing som terapi skrevet av ambassadør Kirsten Muhle. 

Hva vet vi egentlig om norske lederes kompetanse om og holdninger til ansatte med psykiske helseutfordringer? Altfor lite, mener psykologspesialist og prosjektleder Martin Øien Jenssen ved Universitetetssykehuset Nord-Norge.

25.april ble Møteplass folkehelse arrangert på Sentralen i Oslo. Konferansen skal styrke samarbeidet mellom frivilligheten og kommunene.

Vil du markere Verdensdagen for psykisk helse? Se vår nye opplæringsfilm!

Les om hvordan Berg kommune går frem for å markere Verdensdagen for psykisk helse.

Årets internasjonale tema for Verdensdagen er "Arbeid og psykisk helse". 

Fysisk og psykisk helse henger sammen. Derfor er vi glade for å samarbeide med Norges Turmarsjforbund om markeringer!

Arrangementskomiteen får pris for konseptet #coffeesharing i forbindelse med markeringen av Verdensdagen for psykisk helse. 

I forbindelse med 25-års jubileet lanserer vi vår nye grafiske profil. Sommerfuglen har fått et mer moderne uttrykk.

I mars reiser vi landet rundt for å inspirere og motivere til å markere Verdensdagen. Med oss på laget har vi flotte foredragsholdere, og her kan du se hvem som kommer til ditt seminar.

Med årets tema «Noe å glede seg over» oppfordrer vi folk til å finne de små og store tingene rundt seg som gir glede for deg selv og andre. Det kan gi bedre psykisk helse i hverdagen. 

Våre frivillige ambassadører, tidligere fylkeskontakter, er en engasjert gjeng som brenner for at du lykkes med ditt arrangement.

Sammen tok vi noen nye rekorder i 2016, men viktigst er at psykisk helse blir satt på dagsorden.

Her finner du opptak fra hele arrangementet, med utdeling av Åpenhetsprisen 2016 og paneldebatt om åpenhet rundt psykisk helse. 

Gjennom samarbeid med Pilar Teater fikk elevene utfolde seg kreativt i form av tekst og foto.

Sætrebo barnehage i Notodden har markert Verdensdagen for psykisk helse i to hele uker siden 2007. Ildsjelen bak er virksomhetsleder Gro Anita Bakken, og hennes engasjerte ansatte. 

Storfint besøk da Verdensdagen for psykisk helse inviterte til markering av dagen på Nationaltheatret i dag. Anledningen var overrekkelsen av Åpenhetsprisen 2016 til artisten Agnete Johnsen. 

En fersk undersøkelse viser at folk mener det er vanskeligere å snakke om sin psykiske helse enn den fysiske. Det til tross for at de fleste mener at det har blitt enklere å snakke om psykiske utfordringer i samfunnet generelt.

Agnete viser mot ved å være åpen om sine psykiske utfordringer og snakke om det som er vondt mens det er vondt.

Om Verdensdagen

Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse og markeres på den 10. oktober. Dagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse - vi har alle en psykisk helse.

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.