Aktuelt

Send inn ditt bilde fra Verdensdagen 2016 - og konkurrer om en flott premie. 

Gjennom deltakelse i kulturaktiviteter opplever man bedre helse og livskvalitet, og mindre angst og depresjon, ifølge forskere ved HUNT (Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag).

Tretten studenter på studiet grafisk design og illustrasjon har tatt psykisk helse på alvor.

Vil du være med å markere Verdensdagen for psykisk helse, og feire vinneren av Åpenhetsprisen 2016? FULLT.

Vi ser av kalenderen vår at det skjer utrolig mye spennende over hele landet på selve Verdensdagen for psykisk helse den 10.oktober, og at flere og flere arrangementer kommer til.

Over halvparten av arrangementene som er registrert på verdensdagen er kaffeutdelinger på selve Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober.  

I Verdensdagsperioden er det flere hundre arrangementer der ute, og mange trenger materiell. Bli bedre kjent med de som pakker for oss.

Livet er som et stigespill. Vi kan nå toppen av stigen, men også bunnen.
- Da er det viktig ikke å gi opp og huske at det er mulig å komme seg igjennom, selv i de mørkeste stunder.

Nå har du muligheten til å foreslå en kandidat!

Vil du eller din organisasjon bidra til en stor nasjonal markering av Verdensdagen for psykisk helse mandag den 10. oktober? I år lanserer vi «Kaffepakken» til små og store arrangører. 

Til årets markeringer har det kommet inn totalt 277 søknader med en samlet sum på over 5 millioner. Den siste søknaden tikket inn to minutter før midnatt på fredag.

- Livet er ikke en generalprøve, dette er både premieren og siste forestilling, så våg å ta fullt eierskap til deg selv, og til livet ditt. Det gjør deg bedre rustet til å møte endringene i livet. Det er oppfordringen fra Adil Khan om hvordan unge kan ta vare på sin psykiske helse.

Verdensdaggruppa i Bømlo har markert dagen i 12 år. Les intervjuet om hvordan de jobber for å nå 1400 personer på en dag.

Komiteen for Verdensdagen i Grimstad lokket gutta med veteranbilutstilling da de inviterte til foredrag om psykisk helse. Det ble fullsatt sal, men viktigst var at minst halvparten av publikum var menn.

Jobbtap kan gå på helsa, barna og ekteskapet løs. Det skrev professor Mari Rege i en Fredagskronikk publisert i Dagens Næringsliv 22. januar 2016.

Mange får ikke psykisk førstehjelp ved kriser, skriver The World Federation for Mental Health (WFMH), da de annonserte årets tema.  

Årets tema «…fordi livet forandrer seg…» handler om at endringer er en naturlig del av livet. Hvordan vi møter endringene vil påvirke vår psykiske helse. Og hvordan vi har det inni oss kan påvirke hvordan vi responderer på endring.

På dialogkonferansene får du innsikt i årets tema, inspirasjon til å lage et arrangement og praktisk info om gjennomføring og hvordan du kan søke penger. 

- Jeg ruset meg for å takle livet. Jeg ønsker å fortelle min historie for å hjelpe andre som har det mørkt inni seg, sier P4-profil Michael Andreassen. 

Rib-tur, GLADiatorer og håndbakturnering. Aldri før har vi sett så mange verdensdagsarrangementer med et tydelig «maskulint» preg. 

Om Verdensdagen

Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse og markeres på den 10. oktober. Dagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse - vi har alle en psykisk helse.

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.