Aktuelt

Jan Erik Larssen, kjent fra Autofil og Broom, ble i dag tildelt Åpenhetsprisen 2015 på TV2s God Morgen Norge.

Vi takker alle for mange gode forslag til Åpenhetsprisen 2015. Muligheten for å nominere er avsluttet.

Å bygge selvfølelsen hos folk er det beste bidraget til god psykisk helse.

Nå kan dere bestille informasjonsmateriell for verdensdagsarrangementet deres. Husk å registrere arrangementet ditt!  

I dag mottok komiteen for verdensdagen for psykisk helse i Spydeberg kommune kreativitetsprisen 2014. Folk i Spydeberg kunne stresse ned på gode saccosekker i forbindelse med fjorårets markering.

- Å markere Verdensdagen er meningsfullt arbeid. Vi tilfører barn, unge, voksne og ikke minst oss selv kunnskap og læring, sier Rigmor Ingebrigtsen i Skånland kommune.

Frivillige organisasjoner tilbyr folk et sted å være, et sted å høre til enten som frivillig eller som deltaker. På denne måten bidrar frivilligheten til bedre folkehelse.

Eldre mennesker er ofte ensomme, men vil ikke innrømme eller snakke om det. – Det er dessverre fortsatt knyttet mye tabuer rundt psykisk helse blant våre eldste, sier generalsekretær i Pensjonistforbundet Harald Olimb Norman.

Trenger du tips til foredragsholdere i forbindelse med årets Verdensdagsmarkeringer? Her finner du en liste over foredragsholdere som er godt kjent med årets tema.

«Det at du prøver å være menneskelig i møte med deg selv, hver eneste dag, er kanskje det viktigste løftet vi kan gjøre for landets folkehelse.» skriver komiker Jon Schau og psykolog Egil Arne Skaun Knutsen i Psykobloggen.

Skarnes videregående skole i Sør-Odal satser så på psykisk helse at de har oppfordret alle sine elever om å delta på en av dialogkonferansene med gyldig fravær fra skolen.

Am-car klubber, jakt- og fiskeforeninger og anleggsplassen er alle flotte arenaer for å markere Verdensdagen for psykisk helse i høst, for i år er det gutter og menn vi er spesielt på jakt etter.

Gjennom å arbeide for et ærligere samfunn der det er lov å ha «riper i lakken», kan vi bidra til at flere unngår psykiske helseplager. Årets kampanjenavn er «Se hverandre – kast maska!». 

Reiseruta for dialogkonferansene våren 2015 er klar, og her kan du melde deg på!

I år er det registrert 767 arrangementer i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse. - Det er et antall vi er svært godt fornøyd med, sier prosjektleder Rikke Philippi.

Er du på jakt etter nye utfordringer og ønsker å treffe mange begeistrede og spennende mennesker? 

- Det er ingen tvil om at årets tema for Verdensdagen for psykisk helse har fenget utrolig mange. Vi har nådd ut til alt fra barnehager til eldresentre, sier prosjektleder Rikke Philippi.

Det var fullt hus da det ble invitert til festaften i Kvam i Hordaland torsdag, og et av kveldens mange høydepunkt var da fjorårets prosjektgruppe for Verdensdagen for psykisk helse fikk Kreativitetsprisen for 2013.

Det gjenstår fortsatt flere arrangementer i høst, men her kan du se noen bilder fra alle de flotte markeringene av Verdensdagen for psykisk helse hittil.

Torsdag deles Kreativitetsprisen for 2013 ut til arbeidsgruppa for Verdensdagen i Kvam kommune. Arrangementet de hadde under Verdensdagen for psykisk helse i fjor, var både kreativt og unikt.

Om Verdensdagen

Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse og markeres på den 10. oktober. Dagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse - vi har alle en psykisk helse.

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.