Aktuelt

Er du i Oslo denne uka, bør du få med deg utstillingen "Uten filter" på Rådhusgalleriet. Ifølge kunstnerne selv bidrar den årlige utstillingen til økt selvtillit og mer fokus på mestring i stedet for sykdom.

Artisten Lene Marlin (34) og tekstilkunstner Eline Medbøe (40) har fra hvert sitt perspektiv kastet lys over tanker og følelser knyttet til selvmord.

- De viktigste skjønnhetsproduktene du kan få, er de som hjelper deg å ta vare på ditt indre.

Foredrag, turmarsjer, grilltur, yoga, «ta med en venn og kom»-kino, teateroppsetning, svømming og gudstjeneste er noe av det du kan få med deg i løpet av de ti dagene Verdensdagen markeres i Harstad.  

69 barnehager er i år enten invitert til å delta i eller inviterer selv til markering av Verdensdagen for psykisk helse. Hele 55 av disse barnehagene drives av den ideelle stiftelsen Kanvas.

Det er blitt skrevet og sagt mye om det å sone i fengsel. Men hvordan står det egentlig til med dem som jobber der?

For mange er det et slit å ha ferie. Her er noen gode råd for hvordan du kan stresse ned og nyte dagene.

Rikke Philippi gleder seg som en unge! Gjennom hele neste uke vil ildsjeler sørge for at det ganske land senker skuldrene, og prosjektlederen merker at det kribler i magen av spenning.

Når landets største folkehelsekampanje for psykisk helse braker løs om kort tid oppfordres alle arrangører til å benytte emneordene #verdensdagen, #sehverandre og #senkskuldrene i sosiale medier. 

Bli med og farg landet grønt i forbindelse med årets markeringer av Verdensdagen for psykisk helse. Profilseringsmateriellet bestiller dere kostnadsfritt gjennom nettsiden.

Fabian Stang, Stig Inge Bjørnebye og Brede Bøe har alle fått den. Nå kan du foreslå kandidater til Åpenhetsprisen 2014.

Hvordan skal man få Norges befolkning til å stresse ned? Mange gode prosjektideer ble luftet på en fullsatt dialogkonferanse i Oslo torsdag.

Hewlett Packards toppleder, Anita Krohn Traaseth, delte sin livsfilosofi om hvordan finne balanse til lydhøre deltager på dialogkonferansen 12. februar. Konferansen var det første av sitt slag, og sammen med flere spennende bidragsytere satte hun årets tema «Hverdagsstress og psykisk helse» på dagsorden.

- Årets tema er høyaktuelt opp mot flere målgrupper - her vil det være plass for alle, forteller prosjektleder for Verdensdagen for psykisk helse, Rune Helland, og ønsker med det velkommen til årets dialogkonferanser i mars og april.

Reiseruta for dialogkonferansene mars/april 2014 er klar, og neste uke åpnes det for påmeldinger på verdensdagen.no. I mellomtiden, hold av datoen i din kalender.

– Vi stresser så mye at vi står i fare for å bli syke. Verdensdagen for psykisk helse vil i 2014 jobbe forebyggende og sette fokus på balansen mellom aktivitet og hvile, forteller prosjektleder Rune Helland.

Med referanse til Verdensdagen for psykisk helse oppfordret Erna Solberg i sin nyttårstale den norske befolkning til å se hverandre og gjøre en forskjell. Delta i Norges største opplysningskampanje for psykisk helse og bidra til å gjøre hennes ord til handling. 

Fristen for å levere regnskap er 15. november. Har du ikke mottatt regnskapsskjema finner du dette her.  

På Verdensdagen 10. oktober fant innbyggerne i Kvam kommune en mystisk oppdragskonvolutt i postkassene sine påskrevet «Gjer ein kvemming glad!». Grannehjelpa inviterte i går til åpent hus hvor resultatene av oppdraget ble synliggjort i utstillinga «Kvardagskvemmingen».

I år gir Mental Helse i samarbeid med Verdensdagen for psykisk helse, Åpenhetsprisen 2013 til Cathrine Langfjell Torsvik (23).

Om Verdensdagen

Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse og markeres på den 10. oktober. Dagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse - vi har alle en psykisk helse.

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.