Filmvisning - en fin måte å markere på

En filmvisning kan gi både gode opplevelser, åpne for refleksjoner, samtaler og kunnskap. En enkel og fin måte å markere Verdensdagen på. Her får du vite hvordan.

Hvis dere har en lokal kino i nærheten, så kan dere be om en egen visning. Men det er også mulig uten kinoen.

Vi har snakket med Øistein Refseth, leder for Mer Filmdistribusjon, et firma som formidler filmer. Han har mange gode tips til deg som vurderer film for markeringen.

- Ta kontakt med den lokale kinoen. Si at dere ønsker å samarbeide om en visning av en film. Kinoen kan da bestille filmen fra oss og så sette den inn i programmet. Så blir man enige med kinoen om tidspunkt. Her er det som regel mulig å høre med kinosjefen om man kan få en grupperabatt på billettene eller for eksempel billetter til skolekino-pris, sier Refseth. 

- Vi har allerede fått bestilling på filmen LYKKELIG I 24 TIMER fra Kvam kino som viser den for å markere verdensdagen, forteller Refseth.

Mer enn bare film
Refseth har selv erfaring med å gjøre dette på Verdensdagen og gjøre noe rundt visningen.

- Vi i fjor satte vi opp Lykkelig i 24 timer på Klingenberg. Vi inviterte ambassadøren i Verdensdagen Tonelise Holm til å fortelle om Verdensdagen i forkant av filmen. Dersom dere har kapasitet eller vet om personer som kan stille opp til panelsamtale etter filmen kan det være veldig fint for publikum å få snakket om budskapet i filmen, sier Refseth.

Best på storskjerm, men...
Det er heller ikke noe problem dersom dere ikke har en kino i nærheten.

- Har skolen eller komiteen din tilgang til en aula, auditorium eller en sal med storskjerm, så kan dere få filmen dere ønsker tilsendt digitalt og ha en «privat» visning. Filmteknisk blir jo ikke like bra som på storskjerm på kino, men rammen vil likevel være bra, understreker han. 

Film formidler kunnskap

Flere norske filmskapere har laget filmer med fokus på psykisk helse de siste årene. Refseth tror at mange regissører ser at de kan bidra til å bryte ned tabuer om psykisk helse ved å formidle gjennom fil

- Vi samarbeider med Verdensdagen fordi det er viktig å bryte ned tabuene rundt psykisk helse. Vi tror og håper at filmer som på ulike måter tematiserer psykisk helse kan gjøre det lettere å snakke om dette med dem man har rundt seg. Vi liker også at filmskaperne på disse filmene blant annet av Lykkelig i 24 timer, Hoggern, og Fra Balkongen forteller personlige historier med mye humor, som gjør det lettere å nærme seg det som i utgangspunktet er en tung tematikk som mange kan bli litt brydd av. 

Refseth er sikker på at filmvisning passer både for skoler og for markeringer rettet mot lokalbefolkningen.

- Uansett oppfordrer vi at dere oppretter et Facebook-arrangement og promoterer Verdensdagen og filmen ut til publikum. Det blir garantert en suksess og hyggelig. Lykke til!

Er dette noe for deg/dere: Ta kontakt med Øistein Refseth på oistein@merfilm.no - nettside: semerfilm.no. En hyggelig fyr som svarer raskt

Vi har også en oversikt over filmer og serier som kan være relevante. 

Øistein Refseth sammen med regissør Ole Giæver. Foto: Verdensdagen 

NB: Dersom du skal ha en offentlig filmvisning må du passe på at du har lisens. Dersom dere har en avtale med Mer Filmdistribusjon er dette i orden. Viser du filmer uten å ha en avtale med produsent eller distributør, må du bestille lisens fra for eksempel MPLC. Du kan lese mer på deres nettsider om dette. 

Om Verdensdagen

Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse og markeres på den 10. oktober. Dagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse - vi har alle en psykisk helse.

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.