Foredragsholdere til årets inspirasjonsseminarer

Fotocollage: Gro Kristine Kannelønning.

Vi er stolte over å ha med oss foredragsholdere som brenner for et rausere samfunn. Se hvem som kommer til seminarene her. 

Eirik Lundblad  – Stavanger, Bergen, Ålesund, Kristiansand, Tønsberg, Lillehammer

Eirik ønsker å ta årets tema på alvor og vil med sitt foredrag motivere tilhørerne til å løfte blikket og se sine omgivelser og medmennesker. Raushet handler om å gjøre godt for seg selv gjennom å gjøre gode ting for andre, men handler også om å være raus med seg selv, erkjenne sin egen sårbarhet, og være modig nok til å erkjenne at man kan kjenne på følelser av misunnelse, at man dømmer andre, snakker nedsettende, og gjennom denne erkjennelsen skape en endring i seg selv der man møter seg selv og sine omgivelser med mer raushet.

Eirik har også de siste årene vært regelmessig ute av landet på nødhjelpsoppdrag for Røde Kors og Leger uten Grenser, og tar med seg erfaringer fra disse oppdragene inn i foredragene. Eirik har opprinnelig bakgrunn fra politiet, og har jobbet blant annet i Ungdomsavsnittet i politiet i Oslo og ved PST, og også hatt frivillige engasjement for barn og unge siden han selv var tenåring.

Eirik Lundblad 

Steinar J. Olsen - Trondheim

Steinar J. Olsen er gründer og daglig leder i Stormberg, og mottok Åpenhetsprisen av Mental Helse i 2017. Han er medlem av klima- og miljøministerens klimaråd, ble i 2017 kåret av Nordic Business Forum til Norges mest Responsible Leader, og i kåringen av Nord Europas Responsible Leaders ble Stormberggründeren hedret med en andreplass.

 

De siste 20 årene har vi i Stormberg rekruttert 25% av sine medarbeidere blant mennesker som har hatt problemer med å komme inn på arbeidsmarkedet. Ungdom som har slitt på skolen, mennesker med psykiske- og fysiske helseplager, flyktninger, mennesker med rusproblemer og tidligere innsatte, har vært målgruppene. Ved å rekruttere på en inkluderende måte har Stormberg fått mange dyktige og lojale medarbeidere. Det har vært lønnsomt for virksomheten, det har vært bra for samfunnet, og det har først og fremst gitt noen av de som har stått utenfor arbeidslivet, en mulighet til å bygge en bedre fremtid for seg og sine. Alle arbeidsgivere kan velge å inkludere noen av de som sliter med å få en jobbsjanse.

Steinar J. Olsen. Foto: Stine Loe Jenssen

Kathrine Aspaas – Oslo 1 + 2

Vi beveger oss mot et nytt samfunn - preget av gjennomsiktighet og åpenhet. Det preger mediesamfunnet, det påvirker kulturen og det vil endre den økonomiske tenkningen. Mennesket, med sin sårbarhet og styrke, er endelig på vei inn i økonomiske modeller. Det er også rausheten, vennligheten og omtanken.

Kathrine Aspaas er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen, med en master i internasjonal økonomi og politikk fra New School University i New York (2007). Hun har over 20 års erfaring som finansjournalist, og er kjent fra sine mange år som kommentator og lederskribent i Aftenposten. Aspaas har en særlig interesse for hvordan mennesker behandler hverandre, og hva som driver oss.

Kathrine Aspaas.

 

Dora Thorhallsdottir – Bodø

Dora er født på Island, men oppvokst i Lommedalen. Hun er utdannet lærer, journalist, med mastergrad i kommunikasjon. Når hun var ferdig med studiene startet hun med standup, før hun bestemte seg for å gå en litt annen retning.

Hun utdannet seg til å bli relasjonsterapeut ved Kempler instituttet i Danmark. I 2006 startet hun Relasjonssenteret sammen med sin mor, hvor hun idag er lærer, terapeut og foredragsholder. Hun driver også med standup, og holder show blant annet på latter i Oslo.

Dora vil i sitt foredrag snakke om å ha et godt forhold til deg selv for å kunne ha det godt med andre.

Dora Thorallsdottir. Foto: John Andersen

Kristin Oudmayer - Alta & Tromsø 

Kristin er fagansvarlig for oppvekst og inkludering i UNICEF Norge, hvor hun også leder «Du kan være Den ene». Har mange års erfaring fra psykiatrien med barn som pårørende, og har skrevet tre bøker om forebygging og håndtering av mobbing

Kristin vil snakke om raushet til å se bakenfor det vi ikke forstår og ikke liker - hva vil det egentlig si å være en betydningsfull voksen i møte med sårbarhet?

Klikk her for mer informasjon om inspirasjonsseminarene. 

Om Verdensdagen

Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse og markeres på den 10. oktober. Dagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse - vi har alle en psykisk helse.

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.