Går sammen for psykisk helse

Illustrasjonsfoto: Stormberg

Fysisk aktivitet gir positive gevinster for din psykiske helse. Derfor støtter Stormberg Verdensdagen for psykisk helse.   

Psykisk helse gjelder alle  

Vi har alle en psykisk helse. Den trenger like mye oppmerksomhet som kroppen. Tall fra Folkehelseinstituttet viser at omtrent halvparten av oss vil få psykiske utfordringer i løpet av livet. De fleste av oss vil oppleve at livet går opp og ned. Hvordan vi takler disse svingningene kan påvirke helsa. Å få riktig hjelp i tide er viktig for å forhindre at situasjonen blir verre.   

Vær aktiv, inviter med 

Fysisk aktivitet fremmer god helse og reduserer stress. Du trenger ikke planlegge de store treningsøktene eller ekspedisjonene. Den viktigste turen din blir kanskje den turen der du får snakket med en venn om utfordringer du står oppi.  

Små turer kan gi store opplevelser. Små problemer kan bli store hvis du ikke får snakket om de med noen. Vi oppfordrer alle til å gå en tur og ta med kollegaen, naboen, vennen eller noen som kanskje trenger det.   

God tur! 

Foto: Stine Loe Jenssen

Steinar Olsen, grunder av Stormberg, og kampanjeleder for verdensdagen for psykisk helse, Le Hang Duong i forbindelse med tildelingen av Åpenhetsprisen 2017. Foto: Stine Loe Jenssen. 

Hva er Verdensdagen for psykisk helse?  

Verdensdagen for psykisk helse er en internasjonal, årlig markering på den 10. oktober. Målet er å bidra til økt kunnskap om hvordan man kan ta vare på sin psykiske helse.  

 I Norge har organisasjonen Mental Helse koordinert arbeidet med Verdensdagen på oppdrag fra   Helsedirektoratet. Verdensdagen er en del av myndighetenes satsing på folkehelseopplysning og har derfor mest fokus på hva som gir god livskvalitet. Markeringene skjer lokalt rundt omkring i Norge. Stadig flere deltar på markeringene, og i 2017 tok vi nok en ny rekord med over 1100 markeringer. Det er skoler, studenter, ulike typer organisasjoner og bedrifter som står bak de fleste markeringene.

Om Verdensdagen

Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse og markeres på den 10. oktober. Dagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse - vi har alle en psykisk helse.

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.