Kaffekopp og samtale

Else Kåss Furuseth sammen med gjengen fra Røde Kors, og Mental Helse Ungdom, som delte ut kaffe.

Markering på Egertorget med Else Kåss Furuseth.

Else Kåss Furuseth og Adrian Lorentzen (mottaker Tabuprisen 2017) bydde på en prat over en kopp kaffe på Egertorget. De ønsket å minne folk på at åpenhet og samtaler om hvordan man egentlig har det, er bra for din psykiske helse. 

- Ingen har hatt vondt av å snakke med hverandre. Psykisk helse er så viktig og vi trenger å snakke om det, sier Else Kåss Furuseth.

- Psykisk helse er et av de humanitære behovene vi ser i Norge i dag. I Røde Kors bidrar våre frivillige til å styrke enkeltpersoners sosiale trygghet, sier seksjonsleder for sosial inkludering i Røde Kors, Einar Grøndalen.

- Vi oppfordrer folk til å ta seg tid til å snakke med hverandre i hverdagen om hvordan de har det. Å dele glede og bekymringer med andre kan gi en positiv gevinst for psyken. Vi kan gjøre dette for oss selv eller andre, sier kampanjeleder for Verdensdagen for psykisk helse Le Hang Duong.

Markeringen var et samarbeid mellom Røde Kors og Verdensdagen for psykisk helse. Det er Mental Helse Ungdom som var ansvarlig for kaffeutdelingen på Egertorget. 

Om Verdensdagen

Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse og markeres på den 10. oktober. Dagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse - vi har alle en psykisk helse.

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.