Marker Verdensdagen – helt gratis

Alle kan markere Verdensdagen! Du er ikke avhengig av å søke penger fra oss for å markere. Her finner du noen gode tips til hvordan du kan markere dagen – helt gratis. 

Materiell

Fra 1.august kan du registrere ditt arrangement på vår nettside, og bestille materiell fra oss helt kostnadsfritt. Materiellet synliggjør arrangementet ditt, Verdensdagen og budskap om psykisk helse. Du kan henge opp plakater og ballonger, og brosjyrer og give-aways kan deles ut.

Kaffepakken er en enkel måte å markere på. Du bestiller grønne kopper fra oss og får litt støtte til innkjøp av kaffe eller annen drikke. Bestill litt annet materiell fra oss i tillegg, lag en stand og vipps så har du en markering! Eneste du må gjøre for å motta dette er å poste et bilde av arrangementet ditt på sosiale medier. NB: Koppene må brukes på 10.oktober.  

Roskortene våre er populært materiell. Dette er små kort i visittkortstørrelse med plass til å skrive en liten tekst i form av et kompliment eller gode ord. Hva med å la fotballaget fylle ut kortene og putte de i postkassene i nabolaget? Eller legg kortene under vindusviskerne på parkeringsplassen, eller del ut til gode kolleger! Mulighetene er mange.

 

Gratis undervisningsprogram for skolene

Voksne for barn har utarbeidet et gratis undervisningsprogram for barne- ungdoms- og videregående skole, samt barnehager. Undervisningsprogrammet tar utgangspunkt i årets tema «vær raus», og er en god måte å fokusere på psykisk helse i skolen. Programmet kan lastes ned her.

 

Andre tips

  • Inviter barnehagen til å synge på eldrehjemmet. God psykisk helse for store og små.
  • På skolen: La barna tegne, danse, synge eller skrive skolestil om årets tema.
  • Fokuser på psykisk helse i lunsjen på arbeidsplassen – med temasamtale eller innlegg
  • Psykisk helse i din egen hverdag: inviter noen som trenger det på en kaffe eller en gåtur. Eller inviter de nye naboene på middag!
  • Marker på sosiale medier! Bruk Verdensdagens Facebook ramme på ditt profilbilde, eller del informasjon på din egen profil.
  • Bruk litteraturlisten vår - lesestund på skolen eller lån bøker fra biblioteket og sett frem på møteplassen 
  • Er du aktiv i en organisasjon? Hold åpen dag og vis hva dere gjør!

Om Verdensdagen

Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse og markeres på den 10. oktober. Dagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse - vi har alle en psykisk helse.

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.