- Mye helse i frivillig arbeid

25.april ble Møteplass folkehelse arrangert på Sentralen i Oslo. Konferansen skal styrke samarbeidet mellom frivilligheten og kommunene.

 - Det er mye helse i frivillig arbeid, sier Generalsekretær i Frivillighet Norge, Stian Slotterøy Johnsen. Gjennom frivilligheten får man gjort mer av det man er god på, brukt ressursene sine og ikke minst bli sett, legger han til.

 

- Arena for deltakelse og trivsel

 Statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet Frode Hestnes presenterte det nye programmet for folkehelsearbeid i kommunene. Dette er et samarbeid med KS og skal være et tiårig arbeid. Hestnes fremhevet viktigheten av frivillighetens rolle i folkehelsearbeidet. 

 

Statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Frode Hestnes.

 

- Frivilligheten bidrar til bedre psykisk helse og livskvalitet, og er en arena for deltakelse og trivsel, fellesskap og sosial inkludering sier Hestnes.

Generalsekretær i Venstre, Trond Enger, sier seg enig.

- Frivilligheten skaper ressurssterke mennesker, og er et lavterskeltilbud hvor alle kan slippe inn, sier Enger.

 

Skaper fellesskap

Verdensdagen ble ifjor markert med nesten 1000 arrangementer over hele landet, og det er mange engasjerte frivillige bak disse markeringene. Kampanjeleder i Verdensdagen, Le Hang Duong tror dette bidrar til fellesskap.

- For mange er det å planlegge til Verdensdagen som å jobbe med en bursdag: de får lov å gjøre noe annet enn det de ellers driver med i hverdagen. De får en fellesskapsfølelse på tvers av seksjoner, etater og kommuner. Frivillige organisasjoner bruker dagen til å gjøre en ekstra innsats gjerne mot målgrupper de ellers ikke jobber med. Mange får belønningen i at de ser at de gjør en forskjell, sier Duong.

 

Sidestiller psykisk og fysisk helse

Helse- og omsorgsdepartementet jobber blant annet for at psykisk helse skal bli likeverdig fysisk helse i folkehelsearbeidet, noe som kommer frem av Folkehelsemeldingen fra 2015. Duong tror åpenhet om psykisk helse kan bidra til dette. 

- Det å være åpen om sine psykiske utfordringer kan bidra til at du får hjelp. Minst like viktig er at åpenheten fører til at personer som har psykiske utfordringer, enten kortvarig eller kronisk, har lik mulighet til å delta i samfunnet. Vi er ikke kommet dit ennå, men vi ønsker at Verdensdagen kan bidra til at samfunnet vet hvordan vi kan møte og inkludere personer med psykiske utfordringer slik at de ikke faller utenfor, avslutter Le Hang.

Om Verdensdagen

Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse og markeres på den 10. oktober. Dagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse - vi har alle en psykisk helse.

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.