Sarpsborg fikk kreativitetspris

Sarpsborg kommune ble hedret med en pris for sin kreativitet for sin innsats på Verdensdagen for psykisk helse.

Sarpsborg kommune ble hedret med en pris for sin kreativitet for sin innsats på Verdensdagen for psykisk helse. 

Prisen ble delt ut av nasjonal kampanjeleder i Verdensdagen, Le Hang Duong. I 2017 ble det satt nok en ny rekord med totalt 1100 arrangementer på landsbasis. Stadig flere kommuner har større arrangementer som strekker seg over flere dager. Konkurransen om prisen er dermed hard.

-Sarpsborg tar folkehelse på alvor og lager markeringer som er tilpasset de fleste innbyggerne i kommunen sin. I løpet av en uke var det aktiviteter som er bra for den psykiske helsen, alt fra kulturelle opplevelser, mosjon, til språkkafe, mat og foredrag. De involverte sine ungdommer til å jobbe med tematikken aktivt. Det ble også laget en fin video, som viser mangfoldet både i byen og hva som gleder folk, sier nasjonal kampanjeleder i Verdensdagen Le Hang Duong.

Filmen «Hva gjør deg glad», har over 45.000 visninger. Har du ikke sett den ennå? Se den her: https://www.youtube.com/watch?v=1E1GSlRDOEQ
Det var ikke bare filmen som førte til at Sarpsborg fikk prisen. Her er juryens begrunnelse 

Tema for 2017 var «Noe å glede seg over». Arrangementskomiteen i Sarpsborg blir hedret for:

- Markeringer som nådde ulike målgrupper i kommunen

- Tar i bruk ulike virkemidler

- Bredt samarbeid på tvers av enheter i kommune, organisasjoner og befolkningen

- Ungdommen bidro aktiv til markeringene

- Satt i sammenheng med andre innsatsområder i kommunen

- God medieomtale

I Sarpsborg har verdensdagen blitt markert siden 90-tallet. Engasjementet har vært stort blant fagfolk, brukere og ellers i befolkningen. Koordinator i Sarpsborg kommune, Bente Holm Sælid, er veldig glad for at Sarpsborg nå har fått denne prisen.

- Det er en fantastisk anerkjennelse, og ikke bare positivt for arrangementsgruppa, men for alle som er opptatte av psykisk helse i Sarpsborg, sier koordinator Bente Holm Sælid. 

Hun understreker at denne prisen inspirerer til å jobbe videre med dette temaet før årets markering.

-  Vi ønsker å skape åpenhet om dette temaet, redusere tabuer og sprenge grenser. Det handler ikke om diagnoser, men om hverdagshelse, sier Sælid.
 

Om kreativitetsprisen:

Kreativitetsprisen er en hederspris fra Verdensdagen. Prisen går til en arrangør eller et arrangement som når mange på en kreativ måte. Vinneren har gjennom sitt arrangement jobbet godt med å få oppmerksomhet om psykisk helse. Prisen deles ut hvert år

Om Verdensdagen

Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse og markeres på den 10. oktober. Dagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse - vi har alle en psykisk helse.

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.