Skolefrukt.no + Verdensdagen = sant!

Hvorfor ikke servere frukten eller grønnsaker i en "Jeg er god"-kopp. Vi garanterer glade elever. Foto: Sanna Olsson

Verdensdagen for psykisk helse og Skolefrukt har i år inngått et samarbeid. Skolefrukt tilbyr alle skoler som per i dag deltar i skolefruktordningen via Skolefrukt.no å bestille frukt til sin markering av Verdensdagen. 

Markeringen kan finne sted på selve Verdensdagen, 10.oktober, eller i løpet av kampanjeperioden som strekker seg fra uke 39 til og med uke 42.

Bli med og del ut frukt og informasjon om psykisk helse til alle elever denne dagen. Et fint tiltak for elevrådet alene, eller sammen med helsesøster eller FAU.

Frukten som bestilles subsidieres da med kr 1,50 per enhet, slik at prisen for skolen blir kr 3,20. Frukten vil bli levert skolen sammen med ordinær Skolefrukt-leveranse.
Trenger dere penger til å dekke resterende kostnad? Vi oppfordrer dere til å søke støtte fra FAU, bedrifter eller foreninger som for eksempel lokale Lions-lag. Verdensdagen for psykisk helse og Lions har en intensjonsavtale om å samarbeide for å styrke unge og barn, så her er det muligheter!

Slik bestiller dere:
Logg inn via skolefrukt.no
Velg menyen Bestilling til arrangement
Velg dato i kalenderen dere skal ha et Verdensdagen arrangement
Registrer antall frukt i rubrikken Antall frukt under kalenderen
Klikk Neste
Kosthold og psykisk helse

Sammen med jevnlig fysisk aktivitet og nok søvn, er mat en viktig faktor for vår psykiske helse. Forskning på sammenhengen mellom kosthold og psykisk helse er et felt i stor utvikling. Flere studier viser at et høyt frukt- og grøntinntak er assosiert med god mental helse, men vi vet foreløpig lite om mekanismer og årsakssammenhenger. Det kan også tenkes at vår mentale helse påvirker våre levevaner og matvalg. På bakgrunn av dette er det selvfølgelig viktig at mat og psykisk helse ses i sammenheng.

Foto: Skolefrukt.no

Henriette Johansen er ansvarlig for samarbeidet mellom skolefrukt.no og Verdensdagen. Hun håper mange skoler melder seg på og markerer dagen med frukt til ALLE elevene. Foto: Skolefrukt.no

Om Verdensdagen

Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse og markeres på den 10. oktober. Dagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse - vi har alle en psykisk helse.

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.