Stress i arbeidslivet

Foto: Stine Loe Jenssen

Hewlett Packards toppleder, Anita Krohn Traaseth, delte sin livsfilosofi om hvordan finne balanse til lydhøre deltager på dialogkonferansen 12. februar. Konferansen var det første av sitt slag, og sammen med flere spennende bidragsytere satte hun årets tema «Hverdagsstress og psykisk helse» på dagsorden.

- Når årets tema var på plass var det tydelig at vi måtte sette fokus på arbeidslivets rolle i henhold til den enkeltes opplevelse av stress og mestring, forteller prosjektleder for Verdensdagen for psykisk helse, Rune Helland. 

En annerledes dialogkonferanse

Dialogkonferanse, som det første i sitt slag, var en lukket konferanse for ansatte og ledere i bedrifter, organisasjoner og fagforbund. 120 påmeldte møtte opp i Røde Kors sine lokaler i Oslo for å delta.

- Vi skapte en arena hvor vi ønsket velkommen til samfunnsaktører som per i dag ikke er våre tradisjonelle arrangører, men som vi ønsket at skulle bli bedre kjent med prosjektet vårt og ta eierskap til Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober, sier Helland.  

Erna Solberg med på laget

Konferanse ble åpnet med en videohilsen fra Erna Solberg, som berømmet Verdensdagen for valg av årets tema.

- Det at vi ofte opplever situasjoner hvor mestringsevnen vår blir utfordret opplever de fleste av oss. Jeg gjør det også, sa en åpenhjertig statsminister.

- Og hvis du hver dag opplever at det er en utfordring å mestre, ja så vet vi det er en belastning. Og vi vet at det er belastning i et samfunn hvor bilde av det å være vellykket er veldig viktig.

Spennende bidragsytere

- Vi fikk med oss kanongode bidragsytere som hvert sitt vis og med ulike innfallsvinkler satte tema på dagsorden i et bredere perspektiv, forteller Helland. 

Reisen videre

Verdensdagen for psykisk helse drar kommende uker ut på turné over hele landet. Alle som ønsker å delta i årets Verdensdag er velkommen til å delta på en nærliggende konferanse hvor de vil bli engasjert og motivert til å jobbe videre med årets tema «Hverdagsstress og psykisk helse». 

Oversikt og mer informasjon om våre konferanser finner du her.

Om Verdensdagen

Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse og markeres på den 10. oktober. Dagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse - vi har alle en psykisk helse.

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.