Verdig mottaker av årets Åpenhetspris 2017:

Steinar J. Olsen – gründer og eier av Stormberg

Tekst av: Grethe Ettung

Steinar J. Olsen er en leder som legger stor vekt på inkludering, og det å gi sårbare grupper en mulighet til å skape seg et bedre liv. Stormberg har en aktiv rekrutteringspolitikk hvor de gir mennesker, som av ulike grunner sliter med å komme inn i arbeidslivet, en ny sjanse.

- Vi trenger flere bedrifter lik Stormberg i samfunnet vårt. Bedrifter som aksepterer at folk kan slite og ha hull CV-en, men likevel gir dem en sjanse i arbeidslivet. Åpenhetsprisen skal gis til en person eller organisasjon som gjør en ekstra innsats for å redusere stigmatisering. Derfor er Steinar J. Olsen en verdig mottaker av Åpenhetsprisen, sier landsleder i Mental Helse, Kristian Kise Haugland.

Siden starten i 1998 har en fast andel av medarbeiderne hos Stormberg vært personer med rusproblemer, tidligere straffedømte, unge mennesker som ikke har trivdes på skolen, flyktninger og personer med psykiske- eller fysiske helseplager.

I Stormbergs Handlingsplan for Inkluderende Arbeidsliv er det fastsatt et mål om at 25% av dem som jobber i Stormberg skal være mennesker som har hatt problemer med å komme ut i arbeidslivet.

- Mental Helse og Verdensdagen jobber for at folk skal få være åpne om sine utfordringer når det gjelder jobb, utdanning og i samfunnet generelt. En ny undersøkelse viser at mange kvier seg for å være åpne fordi det kan resultere i stengte dører. Derfor er det viktig å ha engasjerte bedriftsledere som tør å satse, konstaterer Le Hang Duong, nasjonal kampanjeleder for Verdensdagen for psykisk helse.

Samtidig er Stormberg en kommersiell virksomhet som må tjene penger og gå med overskudd, men de økonomiske resultatene skal skapes på en måte som er positivt for samfunnet. Olsen utfordrer næringslivet til å gi dem som sliter med å få innpass på arbeidsmarkedet en jobbsjanse.

- Åpenhetsprisen er en stor oppmuntring og en anerkjennelse av Stormbergs noe utradisjonelle måte å rekruttere på. Jeg håper våre gode erfaringer med å ansette mennesker som mangler CV eller som har hull i CV-en, kan inspirere arbeidsgivere til å inkludere flere, sier Steinar J. Olsen.

- Arbeid er ofte god medisin. Det er viktig for alle å få mulighet til å bidra med sin arbeidsevne og bli en del av et arbeidsfellesskap som gir faste holdepunkter i hverdagen. Å komme seg ut i arbeidslivet gir bedre psykisk helse, og et arbeidsliv som er åpent for alle gir en vinn-vinn situasjon. Det er bra for virksomheten, det er bra for samfunnet, men det er først og fremst bra for den enkelte som får mulighet til å skape en bedre fremtid for seg og sine, sier Olsen.

Vinneren får et kunstverk og en gavesjekk pålydende kr.10.000. Sjekken utbetales til et veldedig formål bestemt av prisvinneren. Steinar J. Olsen har valgt Krisesenteret, hvor pengene øremerkes velferdstiltak for barn.

Om prisen:

Åpenhetsprisen er en hedersbetegnelse som deles ut av Mental Helse på Verdensdagen for psykisk helse 10.okotber.

Årets tema for Verdensdagen er Noe å glede seg over, og det internasjonale temaet er Arbeid og psykisk helse. I den sammenheng blir det arrangert en nasjonal markering på Nationaltheatret hvor arbeid og psykisk helse blir diskutert. Konferansier er Pia Beate Pedersen og de som deltar i diskusjonen er helse- og sosialminister Bent Høie, Steinar J. Olsen, Stormberg, Victor Norman, økonomiprofessor og tidligere statsråd, og Aslaug Timland Dale, leder for Mental Helse Hjelpetelefonen,

Kontaktpersoner i tilknytning til Åpenhetsprisen 2017:

Le Hang Duong, nasjonal kampanjeleder for Verdensdagen for psykisk helse, mob. 454 77 114

Kristian Haugland, landsleder i Mental Helse, mob. 415 09 869

Petter N. Toldnæs, kommunikasjonssjef i Stormberg, mob. 922 11 995

Om Verdensdagen

Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse og markeres på den 10. oktober. Dagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse - vi har alle en psykisk helse.

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.