Vi må tørre å være oss selv

Lucky Linda Persens tolkning av Verdensdagens budskap under arrangementet i Hattfjelldal

I fjor var det 26 på arrangement i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse i Hattfjelldal. I dag har nærmere 250 fått med seg markeringen av Verdensdagen i Grane og Hattfjell. Kommunene slo sammen markeringene sine og nærmere tidoblet antallet besøkende til nesten en tiendedel av alle som er bosatt i kommunene.

I kveld kunne de av oss som hadde tatt turen til Samfunnshuset i Hattfjelldal oppleve et forrykende, begeistrende, engasjerende og inspirerende foredrag av Lucky Linda Persen. 

- Vi må rulle ut den røde løper'n førr oss sjøl kvær eineste dag, sa Persen med overbevisning i forhold til at vi må sette pris på oss selv, og ta ansvar i eget liv. Og det var ikke få ganger Lucky Linda fikk salen til å brøle av latter i et både humoristisk og alvorstynget foredrag om livets opp- og nedturer, og hvordan vi som ansvarlige voksne må  være bevisste hva vi lærer barna rundt oss.

Hun tok oss med på en freidig nordnorsk tolkning av årets budskap for Verdensdagen. Persen ga tilhørerne noen friske fraspark, men budskapene hennes nådde inn. Vi må lære barn og unge å være stolte av den de er.

- Jeg har vært borti mange unge som sliter, og kjennetegnet på de er at de ikke føler seg verdifulle, sa Linda Persen med ettertrykk, 

Suksess

Vi tok oss en prat med noen fra arrangementsgruppa. Tidligere har Grane og Hattfjelldal kommuner arrangert Verdensdagen hver for seg. I år slo de seg sammen, og er skjønt enige om at det har vært utelukkende suksess. Ikke bare på antallet som kom på arrangementene, men også at de fikk mer ressurser å bruke for å skape gode arrangementer. Mye er gjort på dugnad, og de har med seg gode lokale sponsorer som i tillegg til kommunene består av Helgeland Sparebank, Coop Hattfjelldal og Kvæfjord opplevelse og avlastning i tillegg til midler fra Verdensdagen for psykisk helse. 

I år har de hatt tre arrangementer - og det var Lucky Linda som stod for alle tre. I tillegg til kveldens åpne arrangement har ungdomsskolene både i Grane og Hattfjelldal fått glede av foredraget. 

Noen av arrangementskomiteen sammen med foredragsholderen. Rigmor Ruderaas - Grane kommune, Lucky Linda Persen, Eivind Hovden Augustsen - Hattfjelldal kommune og Ida Nordlund - Hattfjelldal kommune.

Hva var suksesskriteriene for årets arrangement?

- Lucky Linda har et godt renomé her i distriktet etter et tidligere foredrag her. I tillegg har kommunesamarbeidet gitt oss bedre rammer både når det gjelder økonomi og personellressurser, sier primus motor Eivind Hovden Augustsen. 

- Også er du en av suksesskriteriene, legger arrangementsansvarlig Ida Nordlund til og nikker mot Eivind. - Hans engasjement og innsatsvilje har vært viktig, legger hun til. 

Eivind parerer med at han har vært kjent for å bruke ordtaket til Byggmester Bob - "Kan det fikses? Klart det kan!" Og det er ingen tvil om at de har fikset jobben med glans i Grane og Hattfjelldal. De har allerede bestemt seg for å samarbeide også til enste år, men at da blir arrangementene lagt til Grane kommune.

- Det er fantastisk å se et slikt engasjement, og å se hva de klarer å få til her i Hattfjelldal, sier en strålende fornøyd prosjektleder Rikke Philippi. - Vi gleder oss allerede til å se hva de får til til neste år! avslutter Philippi med et stort smil.

Om Verdensdagen

Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse og markeres på den 10. oktober. Dagen skaper åpenhet og gir kunnskap om psykisk helse - vi har alle en psykisk helse.

 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.