Inviter kulturskolene

Foto: Berg kommune 

Planlegger du et arrangement? Et godt tips kan være å ta kontakt med en kulturskole i ditt nærområde. 

Verdensdagen samarbeider med Norsk kulturskoleråd, som oppfordrer sine medlemmer til å markere Verdensdagen. Her finner du en oversikt over alle kulturskolene i Norge. 

- Norsk kulturskoleråd vet at kulturaktivitet og kulturskolegang kan være viktige bidrag til god psykisk helse for folk i Norge. Kulturskolerådet håper derfor at mange kulturskoler kan tenke seg å bidra med kulturinnslag på Verdensdagen for psykisk helse, sier Egil Hofsli, kommunikasjonssjef i Norsk Kulturskoleråd.

Øystein Sangesland, ambassadør i Verdensdagen og hobbymusiker, brenner for at flere tar i bruk ressursene som finnes på kulturskolene til sitt Verdensdagsarrangement.

- Arrangementene berikes når kulturskolene involveres. Det er min erfaring, sier ambassadør for Verdensdagen Øystein Sangesland.

Sangesland er selv hobbymusiker, og brenner for at flere tar i bruk ressursene som finnes på kulturskolene til sitt Verdensdagen arrangement.  

Elevene på kulturskolene trenger sceneerfaring og arenaer å vise seg frem på. De har ofte et bredt tilbud av sang, dans, musikk, tegning, maling eller teater. Kulturskolene er drevne på planlegging av arrangementer, og de har ofte kompetanse innen lyd, lys og scenerigg.

- Å involvere kulturskoleelever i din markering vil derfor ha en verdi både for elevene, men også ditt arrangement, legger Sangesland til.

Mange av arrangementene på Verdensdagen involverer allerede kulturskolene. Et vellykket eksempel på det er Berg kommune i Troms. Der har kulturskolen vært en del av markeringen i mange år, og en god samarbeidspartner. De har blant annet reist rundt til butikker og bedrifter i kommunen og underholdt med sang.

- Mottakelsen har vært svært god, forteller Brita Esaiassen, lærer og bibliotekar i kommunen, og en del av Verdensdagsgruppa. Elevene sprer mye glede, og fordelen er at de også er tekniske på for eksempel lyd, forteller hun.  

Ønsker du å sjekke ut denne muligheten – ta kontakt med din lokale kulturskole. Oversikt over alle kulturskolene i Norge finner du her. 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.