Ressursside for skoler

Foto: colourbox

Her finner du undervisningsressurser og tips til markering av Verdensdagen på din skole.

Mange skoler marker Verdensdagen, noe vi er svært glade for. I forbindelse med markeringen er det mange som søker om midler fra Verdensdagen. På denne siden vil dere få tips og informasjon om markeringer som kan gjennomføres helt gratis, eller uten store kostnader. I tillegg vil vi legge ut informasjon til eventuelle samarbeidspartnere dere kan ta kontakt med. 

Undervisningsopplegg

Organisasjonen Voksne for Barn skal også i år lage undervisningsopplegg for barnehager, barne-, ungdoms- og videregåendeskole i anledning Verdensdagen for psykisk helse. 

Dette undervisningsopplegget er fra 2017:

Organisasjonen har utarbeidet et  opplegg for barneskoler, og et opplegg for ungdoms- og videregående skoler. Ifølge deres  nettsted, så har det pedagogiske opplegget som mål å bevisstgjøre elevene på hvordan de kan ta vare på sin egen psykiske helse ved å gjøre mer av det som gjør dem selv og andre glade. Undervisningsopplegget passer også godt inn i det nye tverrfaglige temaet «folkehelse og livsmestring». Opplegget er beregnet å ta ca. 60 minutter. 

Mellom 60- og 70% av alle som markerer Verdensdagen for psykisk helse er skoler og barnehager. Vi er glade for at Voksne for Barn har laget et så nyttig verktøy for skolene. 

Klikk her for å finne undervisningsopplegget. 

Samarbeidspartnere

Lions

Kontakt den lokale Lions i nærheten av deg for et samarbeid. Vi samarbeider med Lions, og de brenner for for barn og unge.

Klikk her for å komme til Lions sin hjemmeside.

Foredragsholdere

Vi har utarbeidet en liste med tips til foredragsholdere tilknyttet årets tema, med rabatterte priser. Den fullstendige listen finner dere  her. Vi gjør oppmerksom på at dersom du søker midler fra Verdensdagen er det mulig å få maks 5000,- for foredrag + reiseutgifter inntil 2000. dersom du ønsker et foredrag til ditt arrangement, må du ta direkte kontakt med foredragsholderen

Her er to forslag for relevante foredrag for skolen:

Venn1 – undervisningsprogram i psykisk helse

Mental Helse tilbyr undervisningsprogrammet Venn1 – grunnkurs i psykisk helse. Dette kurset er landsdekkende for 9-10.klasse og VGS studenter. Venn1 er et helsefremmende og forebyggende grunnkurs i psykisk helse for unge, og bygger på verdier som anerkjennelse, empati, forståelse, samhørighet, og likeverd. På kurset får elevene grunnleggende kunnskap og verktøyer om psykisk helse, mestringsstrategier, hvordan man kan kjenne igjen psykisk helse og hvor man kan få hjelp.

Kurset blir presentert av unge instruktører som formidler egne erfaringer med psykisk helse og trygt engasjerer elevene i diskusjon rundt temaet. Kurset holdes klassevis for grupper på inntil 30 elever, over to sammenhengende skoletimer (1.5t).

I samarbeid med verdensdagen for psykisk helse tilbyr vi en kortversjon for større forsamlinger med 1 time varighet! Her vil en av våre instruktører holde et kort foredrag om psykisk helse og dele egenerfaring med psykiske helseplager i egen ungdomstid.

For mer informasjon om kursets innhold, struktur etc. – klikk deg inn på:  www.venn1.no.

Kontaktinformasjon:

Tlf: 940 81 937
Mail:  veronica.pedersen@mentalhelse.no
Les mer om Venn1 på deres hjemmeside her.

Fastpris til Verdensdag arrangementer: 2 000,- + reise- og oppholdskostnader

POFU – Psykologistudentenes opplysningsarbeid for unge

POFU er organisert av Mental Helse Ungdom. Arbeidet går ut på at to psykologistudenter tar en ungdomsskoleklasse og deres lærer gjennom temaene "Tanker og følelser", "Når problemene blir for store eller for mange" og "Tips til bedre psykisk helse". Undervisningen varer i tre klokketimer og består av miniforedrag, film, gruppeoppgaver, klassediskusjoner, lek, og øvelser individuelt og i plenum.

Undervisningen virker å falle i god jord hos både lærere og elever. I høst svarte 80 % av elevene at undervisningen var ‘bra’ eller ‘veldig bra’. Blant svarene på spørsmål om hva det viktigste ungdommene har lært er: "Jeg har lært at du ikke er alene, at det er mange som tenker som deg.", "At søvn er viktigere enn jeg trodde" og "at det er viktig å noen ganger gi seg selv ros og pauser i blant."

POFU kan komme til skolene i Oslo-området, Bergensområdet, Trondheimsområdet eller Tromsø-området.

Kontaktinformasjon:

Tlf: 900 28 698 / 97 60 41 79 
Mail: vilde@mhu.no / joakim@mhu.no 
Les mer om POFU på deres hjemmeside her.

Besøk fra POFU er gratis

Bøker og filmer om psykisk helse

Ønsker dere tips til bøker eller filmer om psykisk helse? Mange velger å benytte bøker eller film, som en del av undervisningen i Verdensdagsperioden. Vi har derfor utarbeidet en egen liste med tips til bøker og filmer om psykisk helse.

Listen over bøker finner dere her.

Listen over filmer og serier finner dere her.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.