Hopp til hovedinnhold

Podkast: Åpne Forhold

En lett samtale om det som kan være vanskelig.

Bilde av Kyrre Dyregrov og André Clausen, som er programledere for podkasten Åpne Forhold.

Hør siste episode

Om podkasten Åpne forhold

Hva er egentlig normalt, og hva kan vi gjøre med negativt tankespinn? Vi tar for oss hverdagslige utfordringer og spørsmål som mange kjenner seg igjen i, og vender dem i en god samtale.

Podkasten ble lansert oktober 2021, og kommer ut med nye episoder hver torsdag året rundt.

Programlederne for podkasten Åpne Forhold er veileder André Clausen og psykolog Kyrre Dyregrov, som begge bor i Øygarden kommune og har solid erfaring med å jobbe med og formidle psykisk helse på ulike måter.

– Jeg opplevde store endringer i livet og karrieren i voksen alder, noe som gjorde at jeg ble kjent med meg selv på helt nye måter. I tillegg har jeg møtt og fulgt opp mange ulike mennesker gjennom jobb og frivilligheten, som har gitt meg en forståelse av hva folk bryr seg om og sliter med.

Det sier André, som sammen med psykologen Kyrre, skal bruke torsdagene fremover på å gi ufiltrerte, opplysende og genuine samtaler om hverdagspsyken.

– Vi snakker uformelt, åpent og ærlig om det meste. Det at vi har ulik bakgrunn og tilnærming, gjør samtalene mer spennende, og vi tror det vil gi en egen verdi til lytterne.

Folkeopplysning om hverdagspsyken

Våren 2021 gjennomførte Verdensdagen en landsdekkende undersøkelse i 2021 som viste at halvparten av oss opplever at det er blitt enklere å snakke om psykiske utfordringer i samfunnet generelt, men kun 30 prosent av oss syns det er lett å snakke om vår egen psykisk helse. De under 30 år sliter mer med dette enn andre aldersgrupper.

– Det er fortsatt mye stigma og uvitenhet rundt psykisk helse, og det er for mange som er kjappe til å ta avstand fra følelsene sine. Vi håper vår podkast vil være gjenkjennelig for mange, og bidra til mer forståelse rundt egne og andres reaksjoner.

Har du en problemstilling du vil at vi skal ta opp i podkasten?

Vi setter stor pris på tilbakemeldinger og innspill til podkasten, og ønsker å utvikle innholdet sammen med lytterne.

Send oss en mail på info@verdensdagen.no eller ta kontakt på Instagram eller Facebook.

Om Verdensdagen

  • Verdensdagen for psykisk helse markeres 10. oktober, og er en nasjonal befolkningskampanje om psykisk folkehelse
  • Tema 2022: Vi trenger hverandre. Løft blikket!
  • Kampanjen varer fra uke 39-42, og markeres av kommuner, skoler, arbeidsplasser, organisasjoner og lag over hele landet
  • I 2021 var det rekord med mer enn 3100 registrerte markeringer
  • Mental Helse koordinerer kampanjen på oppdrag fra Helsedirektoratet

Bli med å markere Verdensdagen!

Hjelp oss gjøre det lettere å snakke åpent og fordomsfritt om hvordan vi har det! Bruk Verdensdagen som en anledning til å markere ditt engasjement, spre kunnskap, stille viktige spørsmål eller gjøre noe meningsfullt for de rundt deg.