Verdensdagen for psykisk helseDesignmanual

Illustrasjonsstil

Illustrasjonsstilen vår er håndtegnet og bærer preg av at motivene er skisset og uperfekte. Dette skal gjenspeile befolkningen og vår psykiske helse – alle er forskjellige og alle har en psykisk helse som stadig er i forandring. Det brukes én eller få sammenhengende streker som skisserer et motiv. Vi bruker ikke for mange detaljer.

Her finner du illustrasjoner

Vi kjøper de aller fleste illustrasjonene våre fra bildebanker på nett, og har dermed ikke lov til å dele dette videre til andre. Derfor kan vi heller ikke legge de fleste illustrasjonene åpent på nettsiden.

Vi vil i løpet av de neste månedene legge ut noen få egendesignede illustrasjoner som dere kan bruke i forbindelse med årets markeringer.

Om du ønsker å bruke våre eksisterende illustrasjoner, eller finne tilsvarende, så anbefaler vi et søk på f.eks Vecteezy eller Freepik, hvor du kan finne gode illustrasjoner enten gratis eller mot betaling.

Eksempel: Vil du ha et bilde som illustrerer vennskap, kan du for eksempel gjøre et søk på "One line art friendship".

Typiske søkeord for denne type illustrasjon er:

  • One line illustration
  • One line art
  • Continuous line illustration
  • Hand drawn single line
  • Single line illustration

Eksempel på illustrasjonsbruk

Én farge på strek

Vi bruker én farge på selve streken i illustrasjonen. Streken skal være VD hvit dersom bakgrunnen er mørk. Streken skal være VD Mørk blå dersom bakgrunnen er lys.

Dersom man skal bruke flere farger i samme bilde, kan man lage fargede sirkler som plasseres i bakgrunnen av motivet (se eksempler under).

Illustrasjon med flere farger