Hopp til hovedinnhold
NyhetsartikkelPublisert: 5/12/2022

Tid kafé skapte Årets Markering 2021

Se hvordan Tid kafé i Gausdal klarte å samle bygda rundt et felles tap.

Tid kafé stod for en av de 3100 markeringene som ble arrangert over hele landet i anledning Verdensdagen for psykisk helse i 2021.

Årets Markering er en årlig oppmerksomhet til markeringer som skiller seg ut, og velges av en jury på bakgrunn av nominasjoner. Etter å ha lest gjennom en lang og inspirerende nominasjonsliste, var det to arrangører som bemerket seg og som vi ønsker å vie ekstra oppmerksomhet til.

En av disse er Tid kafé i Follebu. Den andre er Danvik Folkehøgskole (legg inn intern lenke).

Bilde av flere kafemedarbeidere som markerer Verdensdagen for psykisk helse ved Tid kafé i Gausal.
Tid kafé skapte årets markering av Verdensdagen for psykisk helse i 2021.

Loading...

Juryens begrunnelse

Dere skapte en opplevelse av å stå sammen om en svært viktig sak. Dere trakk Verdensdagen ned til det helt lokale og nære, ved å samle lokalmiljøet rundt et utrolig trist tap. Det er noe mange lokalsamfunn opplever, og som det kan være vanskelig å samles rundt og sette ord på. Det har dere klart, og vi er både rørt og takknemlige for at dere har markert Verdensdagen på denne måten.

Gir tid til nærmiljøet

Marianne Træthaug er initiativtaker og ildsjel bak Tid kafé, en møteplass som ble etablert etter Verdensdagen 2019 og temaet Gi tid. Målet var å skape et inkluderende og åpent samlingssted for lokalbefolkningen i Gausdal. Kafeen er non-profitt, er bygd på frivillighet og står for Tilhørighet, Inkludering og Deltakelse.

I anledning Verdensdagen 2021 valgte Tid kafé å slå ring rundt pårørende som hadde mistet en ung gutt i selvmord. Sammen med de pårørende, samarbeidspartnere i nærmiljøet og lokalbefolkningen gjennomførte de en minnekonsert og en samling som skapte samhold og fellesskap rundt et vanskelig tema.

Bilde av daglig leder for Tid kafé, Marianne Træthaug.

Til inspirasjon for årets markeringer

Vi i Verdensdagen mener Tid kafé illustrerer hvordan en markering kan tilpasses nærmiljøet og skape ekte og gode menneskemøter som har verdi langt utover kampanjeperioden. Vi håper derfor at dette fantastiske initiativet kan være til inspirasjon for andre som ser etter gode måter å markere Verdensdagen på i år.

Les om årets tema: Vi trenger hverandre – løft blikket! (legg inn intern lenke til temaartikkel)

Bli med å markere Verdensdagen!

Hjelp oss gjøre det lettere å snakke åpent og fordomsfritt om hvordan vi har det! Bruk Verdensdagen som en anledning til å markere ditt engasjement, spre kunnskap, stille viktige spørsmål eller gjøre noe meningsfullt for de rundt deg.

Ikke gå glipp av viktig informasjon

Meld deg på vårt nyhetsbrev! Vi holder deg oppdatert på siste nytt i kampanjen og gir deg gode ressurser og verktøy for å markere Verdensdagen for psykisk helse.