Hopp til hovedinnhold
NyhetsartikkelPublisert: 11.10.2022

Utvider samtalen om psykisk helse gjennom musikk

Arif, Maria Mena og Daniel Kvammen er bare noen av artistene som har lånt bort coveret sitt til Verdensdagen for psykisk helse i høst.

Et stort mangfold artister samarbeider med oss om å markere Verdensdagen for psykisk helse i år.

Vi samarbeider i høst med en rekke artister for å utvide samtalen om psykisk helse. I løpet av de neste ukene vil ulike artister knytte deres musikk til følelser og tema som er vanlige å kjenne på, men vanskelige å dele.

Musikk som døråpner til viktige samtaler

Årets kampanje mobiliserer til felles innsats mot ensomhet og utenforskap, ved å skape flere anledninger til å snakke åpent og fordomsfritt om psykisk helse.

En av fem har ingen å vende seg til når de har det vanskelig, og flere er ensomme nå enn før pandemien.

Musikk har en unik evne til å speile tanker og følelser folk sitter med. Selv om musikkopplevelser kan deles med andre, lytter vi oftest alene. Vi vet at musikk kan lindre og gi oss trøst når vi kjenner på vanskelige følelser, men det er ikke alltid like lett å dele disse følelsene med andre.

Vi håper at årets samarbeid med artistene kan bli en døråpner til viktige samtaler om psykisk helse.

Illustrasjonsbilde av spillelisten til Spotify

Egen spilleliste på Spotify

Låtene vil være tilgjengelige i strømmetjenester som Spotify, Tidal og Apple Music. Prosjektet er et samarbeid med flere plateselskaper, som har vært med å plukke ut musikken.

Spotify deltar i kampanjen med en helt egen redaksjonell spilleliste laget for anledningen, der alle låtene er samlet.

Er du artist, og vil være med på laget?

Er du artist og ønsker å delta i kampanjen? Last ned klistremerkene og oppdater albumcoveret eller canvaset til din låt. Du kan også finne klistremerkene som Giphy på sosiale medier. Søk på Verdensdagen for å dele, og husk å tagge @verdensdagen. Klistremerkene vil være synlige i en to-ukers periode fram til slutten av oktober.

Bli med å markere Verdensdagen!

Hjelp oss gjøre det lettere å snakke åpent og fordomsfritt om hvordan vi har det! Bruk Verdensdagen som en anledning til å markere ditt engasjement, spre kunnskap, stille viktige spørsmål eller gjøre noe meningsfullt for de rundt deg.

Ikke gå glipp av viktig informasjon

Meld deg på vårt nyhetsbrev! Vi holder deg oppdatert på siste nytt i kampanjen og gir deg gode ressurser og verktøy for å markere Verdensdagen for psykisk helse.