Hopp til hovedinnhold
Reportasje fra markeringPublisert: 9/14/2022

Uni-K Haugesund løfter blikket på jobb

Slik markerer de ansatte Verdensdagen for psykisk helse på arbeidsplassen i år.

Bilde av en stor gjeng ansatte fra Uni-K Haugesund.
Foto: Uni-K Haugesund markerer Verdensdagen med en hel uke om psykisk helse.

Uni-K AS er en bedrift som jobber med utvikling og kvalifisering av personer med nedsatt arbeidsevne. I år markerer de Verdensdagen gjennom en hel uke på sin arbeidsplass, med både presentasjoner, foredrag, informasjonsarbeid og sosiale aktiviteter.

 1. Hvordan skal dere markere Verdensdagen for psykisk helse i år?
  Vi markerer i en hel uke. Vi starter med allmøte for alle ansatte på mandag og en presentasjon hvor vi viser årets kampanjefilm. Videre skal vi ha et internt foredrag med tema "Hvorfor er arbeid viktig for psykisk helse?". Stikkord her vil være daglige rutiner, aktivitet, tilhørighet, mening og sosialt samvær.

  Vi skal i tillegg ha en egen #løftblikket-frokost, der vi inviterer alle ansatte og eksterne samarbeidspartnere til frokost og drøs om psykisk helse. Videre og utover uka vil det ligge samtalekort på bordene og vi skal ha mindfulness-frokost med grøt og #løftblikket-quiz med psykisk helse som tema.
 2. Hvorfor markerer dere Verdensdagen? Hva ønsker dere å oppnå?
  Vi vil ha enda mer fokus på hvor viktig arbeid er for vår psykiske helse. Vi vil gjøre det enda lettere å snakke om psykisk helse, og vi vil få frem viktigheten av at vi ser hverandre og løfter blikket!
 3. Hvordan bruker dere årets tema inn i markeringen deres?
  Vi kaller de ulike arrangementene i løpet av uka for #løftblikket, og vil henge opp plakater og materiell rundt i hele bedriften. Det er første gang vi har søkt om og fått tilsendt materiell, så vi gleder oss til å bruke dette blant annet til premier på quizen!

  Vi vil bruke infoskjermer og interne sosiale medier til små tips fra Facebook-innleggene til Verdensdagen. Disse bruker vi forsåvidt året gjennom.
 4. Hva er ditt beste råd for å forebygge ensomhet og utenforskap?
 • At alle skal få oppleve mestring, involvering og utvikling på arbeidsplassen, som gjør at den enkelte har lyst til å gå på jobb fordi noen trenger deg. At du er viktig for noen.
 • Se hverandre - si "God morgen" og "hei" til alle en møter på
 • Tørre å grave litt mer av og til - og tilby seg å hjelpe - det skal ikke alltid så mye til.

Skal du også markere Verdensdagen i år?

Bli med å markere Verdensdagen!

Hjelp oss gjøre det lettere å snakke åpent og fordomsfritt om hvordan vi har det! Bruk Verdensdagen som en anledning til å markere ditt engasjement, spre kunnskap, stille viktige spørsmål eller gjøre noe meningsfullt for de rundt deg.

Fem grunner til å markere Verdensdagen

 • Det blir lettere å dele tanker med andre, og gi og få støtte
 • Mindre stigma og skam rundt psykiske utfordringer
 • Du er med på å skape et mer inkluderende miljø for de rundt deg
 • Et rausere samfunn er viktig for den psykiske folkehelsen
 • Du styrker din egen psykiske helse