Hopp til hovedinnhold
FagartikkelPublisert: 10/7/2022

Apper og spill for å styrke din psykiske helse

Her finner du digitale verktøy som kan gjøre det lettere for deg å håndtere psykiske vansker.

Hender som trykker på en mobil
Foto: Unsplash

Sosiale apper

Synes du det er vanskelig å skaffe deg venner? Med disse appene kan nye bekjentskaper være et par tastetrykk unna.

Venn

Venn handler om å koble mennesker og aktiviteter. Her kan du møte nye mennesker basert på interesser, verdier og preferanser, lage eller delta på aktiviteter andre arrangerer.

Speedfriending

Appen Speedfriending har som mål å koble venner gjennom sveips, og ved å delta på mange sosiale eventer. I appen finner du også en sosial kalender hvor du finner neste sosiale begivenhet i byen din, enten det er volleyball, en skogstur eller et nytt og spennende Speedfriending-arrangement.

Verktøy for vanskelige tanker og følelser

Hjelpehånda

Hjelpehånda er et simuleringsspill der ungdom øver på å takle følelsesmessige utfordrende situasjoner og samtidig lærer et enkelt og godt problemløsningssystem.

Appen er kvalitetssikret av Helsedirektoratet, og basert på metodikken av Solfrid Raknes.

Pustepause

Pustepause er en app som hjelper deg å takle stress, angst og grublete tanker. Gjennom daglige øvelser kan du lære deg å bli mer oppmerksom og tilstede.

Utviklet av lege Charlotte Lunde.

Tankevirus

Tankevirus er en video-app, og du starter med å se en kort programserie om hvordan psykologi påvirker deg i hverdagen. Etter dette åpner appen en ny tips-film hver morgen, med en oppgave eller refleksjon som du skal ta med seg inn i dagen.

Appen er kvalitetssikret av Helsedirektoratet, og utviklet av Brorson og Sande/Youwell.

Obs: I januar 2023 falt appens finansiering bort og den er derfor ikke tilgjengelig å laste ned for nye brukere. De som allerede har appen på telefonen kan bruke den som vanlig. På appens hjemmeside kan vi lese at de arbeider med å skaffe langtidsfinansiering.

Bli med å markere Verdensdagen!

Hjelp oss gjøre det lettere å snakke åpent og fordomsfritt om hvordan vi har det! Bruk Verdensdagen som en anledning til å markere ditt engasjement, spre kunnskap, stille viktige spørsmål eller gjøre noe meningsfullt for de rundt deg.

Om Verdensdagen

  • Verdensdagen for psykisk helse markeres den 10. oktober, og er en internasjonal FN-dag for å skape bevissthet om psykisk helse
  • I Norge markeres dagen med en nasjonal kampanje som mobiliserer befolkningen til en felles innsats for den psykiske folkehelsa
  • Kampanjen varer fra uke 39-42, og markeres av kommuner, skoler, arbeidsplasser, organisasjoner og fagmiljøer over hele landet
  • Tema 2023: Vi trenger å høre til. #lagplass
  • Mental Helse koordinerer kampanjen på oppdrag fra Helsedirektoratet