Hopp til hovedinnhold
FagartikkelPublisert: 2.10.2022

Løft blikket med Thomas Seltzer

Se vår filmserie om ensomhet og utenforskap fra 2022.

Bilde av Thomas Seltzer som står i en kinosal.

En av fem i Norge har ingen å regne med når de sliter, og flere er ensomme nå enn før pandemien. Hvilke konsekvenser har dette for fellesskapet, og hva kan vi gjøre med det?

Thomas Selzer tar praten med noen av landets klokeste stemmer i vår nye serie om ensomhet og utenforskap, i anledning Verdensdagen for psykisk helse 2022.

Episode 1: Krisemodus (16 min)

Hva gjør kriser med oss? Og hvordan henger kriser og utenforskap sammen? Det er noe av det Thomas snakker om med krisepsykolog Heidi Wittrup Djup fra Klinikk for krisepsykologi i Bergen.

Episode 2: Utafor (19 min)

Hvem er det som havner utenfor og hvor farlig er konsekvensene? Thomas stiller de vanskelige spørsmålene til psykologspesialist Svein Øverland, sosialantropolog Viggo Vestel og professor Willy Pedersen.

Episode 3: Ensom (25 min)

Hva er ensomhet, hvorfor er så mange unge ensomme, og hva kan vi gjøre med det? Thomas snakker med professor Ottar Ness, seniorforsker Thomas Hansen og forfatter Hilde Østby i siste episode av vår serie om ensomhet og utenforskap.

Bli med å markere Verdensdagen!

Hjelp oss gjøre det lettere å snakke åpent og fordomsfritt om hvordan vi har det! Bruk Verdensdagen som en anledning til å markere ditt engasjement, spre kunnskap, stille viktige spørsmål eller gjøre noe meningsfullt for de rundt deg.

Om Verdensdagen

  • Verdensdagen for psykisk helse markeres den 10. oktober, og er en internasjonal FN-dag for å skape bevissthet om psykisk helse
  • I Norge markeres dagen med en nasjonal kampanje som mobiliserer befolkningen til en felles innsats for den psykiske folkehelsa
  • Kampanjen varer fra uke 39-42, og markeres av kommuner, skoler, arbeidsplasser, organisasjoner og fagmiljøer over hele landet
  • Tema 2024: Vi trenger å snakke mer sammen. #gi8minutter
  • Mental Helse koordinerer kampanjen på oppdrag fra Helsedirektoratet