Hopp til hovedinnhold
FagartikkelPublisert: 4.7.2022

Trenger du noen å snakke med?

Se oversikt over døgnåpne hjelpetelefoner og chattetjenester hvor du kan få råd, veiledning og noen å snakke med.

Det finnes mange tjenester som tilbyr noen å snakke med, og de fleste er drevet av humanitære og frivillige organisasjoner. Både telefontjenestene og nettsidene er som regel bemannet av frivillige som har fått opplæring, ulike fagpersoner eller brukere og pårørende med erfaringer. Her finner du en oversikt over steder du kan henvende deg, om du trenger noen å prate med.

Har du behov for øyeblikkelig hjelp, ring 113 eller din lokale legevakt på 116 117.

Mental Helse Hjelpetelefonen 116 123

Hjelpetelefonen 116 123 er Mental Helses gratis døgnåpne telefontjeneste for alle som trenger noen å snakke med. Du kan være anonym og de har taushetsplikt. Telefonen er åpen hele døgnet, alle dager i uken, året rundt.

Der kan du også få tilgang til:

  • Sidetmedord: Døgnåpen chat til alle som foretrekker å skrive om det som er vanskelig i livet. Åpent hele døgnet, alle dager i uken, året rundt.
  • Studenttelefonen Et gratis og anonymt lavterskeltilbud for studenter og elever. Åpent alle dager fra kl.18.00-02.00, også i helger og høytider.
  • Arbeidslivtelefonen Et tilbud til alle som trenger noen å snakke om arbeidslivet. Åpent fra kl.08.30.-16 alle ukedager, og kl.08.30-18.00 på torsdager. Inkluderer også chat.
  • Foreldresupport En gratis og anonym telefon- og chattetjeneste for omsorgspersoner med barn under 18 år, som trenger hjelp, veiledning eller har behov for å lufte tankene sine med noen. Åpen 15.00-07.00, alle dager, året rundt.

Kirkens SOS – telefon og chat

Ring SOS-telefonen 22 40 00 40 (døgnåpen) eller skriv til SOS-chat.

Chat anonymt med Kirkens SOS:

Mandag og tirsdag: 18.30-22.30
Onsdag: 07.00-01.30
Torsdag og fredag: 18.30-01.30
Lørdag og søndag: 14.30-01.30

Alarmtelefonen for barn og unge

Alarmtelefonen 116 111 er en gratis telefon for barn og unge som er utsatt for vold, overgrep og omsorgssvikt. Alarmtelefonen er døgnåpen hele året og de besvarer også henvendelser på chat, e-post og sms. Voksne som er bekymret for barn kan også ringe.

Chattetjenester for unge

Nettsiden ung.no har laget en oversikt over chattetjenester som er tilgjengelige for unge. Velg tema og se hvilke tjenester som finnes.

Flere svartjenester

Helsenorge har laget en oversikt over hjelpetelefoner, chat-tjenester og støttegrupper som kan være til hjelp for ulike utfordringer.

Bli med å markere Verdensdagen!

Hjelp oss gjøre det lettere å snakke åpent og fordomsfritt om hvordan vi har det! Bruk Verdensdagen som en anledning til å markere ditt engasjement, spre kunnskap, stille viktige spørsmål eller gjøre noe meningsfullt for de rundt deg.

Om Verdensdagen

  • Verdensdagen for psykisk helse markeres den 10. oktober, og er en internasjonal FN-dag for å skape bevissthet om psykisk helse
  • I Norge markeres dagen med en nasjonal kampanje som mobiliserer befolkningen til en felles innsats for den psykiske folkehelsa
  • Kampanjen varer fra uke 39-42, og markeres av kommuner, skoler, arbeidsplasser, organisasjoner og fagmiljøer over hele landet
  • Tema 2024: Vi trenger å snakke mer sammen. #gi8minutter
  • Mental Helse koordinerer kampanjen på oppdrag fra Helsedirektoratet