Hopp til hovedinnhold
NyhetsartikkelPublisert: 5.9.2023

Nye skoleressurser om årets tema

Se Voksne for barn sitt helt nye undervisningsopplegg om inkludering og psykisk helse, tilpasset alle skoletrinn.

Voksne for Barn har også i år utarbeidet et eget undervisningsopplegg til bruk i skolene på Verdensdagen for psykisk helse.

- Vi håper skoleeiere, lærere og alle ansatte i skolen får stor glede av opplegget vårt i år. Vi har alle et voksenansvar. Et ansvar for å passe på. For å tilby en trygg hånd når det trengs. For å være voksne for barn. Vi ønsker alle skoler en fin markering av Verdensdagen for psykisk helse! sier Signe Horn, generalsekretær i Voksne for Barn.

Om opplegget

Undervisningsopplegget er tilpasset alle skoletrinn, og er beregnet å ta cirka to timer. Målet med undervisningsopplegget er å gjøre aktiviteter og legge til rette for samtaler som kan bidra til å styrke egen og andres psykiske helse.

Gjennom aktivitetene kan elevene øve på å være nysgjerrige på hverandre, få øvelse i å løfte frem egne og andres styrker og ressurser, tenke på inkludering og hva man kan gjøre for å inkludere noen som står utenfor.

Prøv undervisningsopplegget

Bli med å markere Verdensdagen!

Hjelp oss gjøre det lettere å snakke åpent og fordomsfritt om hvordan vi har det! Bruk Verdensdagen som en anledning til å markere ditt engasjement, spre kunnskap, stille viktige spørsmål eller gjøre noe meningsfullt for de rundt deg.

Ikke gå glipp av viktig informasjon

Meld deg på vårt nyhetsbrev! Vi holder deg oppdatert på siste nytt i kampanjen og gir deg gode ressurser og verktøy for å markere Verdensdagen for psykisk helse.