Hopp til hovedinnhold
NyhetsartikkelPublisert: 19.9.2022

Nytt undervisningsopplegg om årets tema!

Blå Kors, Mental Helse og Verdensdagen har utviklet et helt nytt undervisningsopplegg til animasjonsserien Kort Fortalt.

Illustrasjon: NRK

Kort Fortalt om årets tema

Opplegget er tilpasset alle skoletrinn etter 5. klasse og tar utgangspunkt i korte filmer om psykisk helse, utenforskap, ensomhet, vennskap, mobbing og rasisme, fra animasjonsserien Kort Fortalt.

Loading...

Filmserien gir kunnskap og skaper refleksjoner rundt psykisk helse og livsmestring, og er produsert i samarbeid mellom Mental Helse, NRK Skole, Blå Kors, Høgskolen Innlandet og TV Intern med støtte fra Utdanningsdirektoratet og Extrastiftelsen.

Formålet med opplegget er å lære elevene hvordan hver enkelt kan påvirke hverandres psykiske helse, og bidra til å øke kunnskap om hva som svekker og styrker den psykiske helsa. Filmene følges opp med spennende oppgaver og refleksjonsspørsmål.

Undervisningsopplegget er utviklet spesielt til markering av Verdensdagen for psykisk helse i uke 39-42, men kan med fordel tilpasses og brukes resten av året når psykisk helse er et tema i klasserommet.

Undervisningsoppleggene

Bli med å markere Verdensdagen!

Hjelp oss gjøre det lettere å snakke åpent og fordomsfritt om hvordan vi har det! Bruk Verdensdagen som en anledning til å markere ditt engasjement, spre kunnskap, stille viktige spørsmål eller gjøre noe meningsfullt for de rundt deg.

Ikke gå glipp av viktig informasjon

Meld deg på vårt nyhetsbrev! Vi holder deg oppdatert på siste nytt i kampanjen og gir deg gode ressurser og verktøy for å markere Verdensdagen for psykisk helse.