Hopp til hovedinnhold
Reportasje fra markeringPublisert: 19.9.2022

E-sportorganisasjonen Heroic er et inkluderende hjem

Joachim «Noobwork» Haraldsen skal bruke Verdensdagen til å løfte fram e-sport og gaming som en arena for de som opplever utenforskap.

Joachim «Noobwork» Haraldsen er CEO i e-sportorganisasjonen Heroic.

E-sportorganisasjonen Heroic markerer Verdensdagen for psykisk helse i år, for å vise at e-sport og gaming kan være en viktig arena for mange som opplever utenforskap.

Hvordan skal dere markere Verdensdagen for psykisk helse i år?

Heroic-ansatte samles til frokost og frokostseminar på kontoret. Vi henger opp plakater og deler ut Verdensdagen-artikler.

Hvorfor markerer dere Verdensdagen?

Heroic jobber i en industri (e-sport) som huser et stort antall mennesker som har opplevd stor grad av utenforskap og ensomhet og som fortsatt opplever det å bli uglesett for å vie seg til gaming; en aktivitet som lenge og fortsatt blant noen oppfattes som bortkastet.

Heroic ønsker å rette søkelyset mot e-sport og gaming som et inkluderende hjem, et sted å blomstre, en arena for mestring og mestringsfølelse, for karriere og utvikling. Heroic ønsker gjennom sine verdier og visjoner å rette oppmerksomhet rundt hvordan e-sport og gaming faktisk øker tilhørighet, kommunikasjon og sosialt samspill i et enormt, mangfoldig og globalt nettverk.

Hvordan bruker dere årets tema inn i markeringen deres?

Vi har invitert Nima Shahinian til å snakke om flere perspektiver på årets tema, Løft blikket: fra vgs drop-out til astronautkandidat, fra Afghanistan-veteran til barnefar og hvordan han bruker sin rolle som kreativ rådgiver i hverdagen, i en tid som anses som krisemodus, etter pandemi, krig, klimakriser, flyktningkriser og livskriser (ref. «Om årets tema»).

Vår CEO, Joachim «Noobwork» Haraldsen har selv vært gjennom svært tøffe utfordringer fysisk og mentalt fra svært ung alder og sammen med Nima setter de fokus på at vi trenger hverandre og hvordan vi kan se hverandre.

Hva er deres beste råd for å forebygge ensomhet og utenforskap?

Mitt (Joachim sitt) beste råd for å forebygge ensomhet og utenforskap handler om å bygge opplevelser som har en lav terskel for å delta.

Det har seg sånn at deltagelse fører til deltagelse, og veien frem til deltagelse er ofte mørk og tung, så med engang man har klart å skape en opplevelse som mennesker med forskjellige utfordringer klarer å bli en del av, så vil det tvinge dem frem i en mer positiv sirkel, og vil etter hvert også gi en god følelse av inkludering, som vil styrke den personens selvfølelse, og mestringsfølelse.

Skal du også markere Verdensdagen i år?

Bli med å markere Verdensdagen!

Hjelp oss gjøre det lettere å snakke åpent og fordomsfritt om hvordan vi har det! Bruk Verdensdagen som en anledning til å markere ditt engasjement, spre kunnskap, stille viktige spørsmål eller gjøre noe meningsfullt for de rundt deg.

Sju grunner til å markere Verdensdagen for psykisk helse

  • du bidrar til å øke kunnskap, forståelse og åpenhet om psykisk helse
  • du kan påvirke samfunnsdebatten
  • du er med på å utfordre stigma og fordommer
  • du skaper meningsfulle møter mellom forskjellige mennesker
  • du er med på å utvide samtalen om psykisk helse
  • du blir mer bevisst på å ta vare på egen psykisk helse
  • du bidrar til en positiv utvikling for den psykiske folkehelsa